Пастернак, 2 г
ОПИС
Пастернак — сорт ранньостиглий. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості 110-120 днів. Коренеплід конусоподібний. М’якуш білий, має різкий аромат, з відмінними смаковими властивостями. Його широко використовують у консервуванні, кулінарії для супів, приправ та в медицині.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощувати культуру краще розсадним методом, оскільки насінню потрібно багато часу для проростання. Можна висівати його навесні й під зиму. Ґрунт підходить будь-який, але перевага за вологим з нейтральною реакцією. Сіяти можна густо, а потім прорідити сходи. Хорошим маркером для посіву навесні буде крес-салат, який зійде швидше, і ви не втратите місце висадки. У жовтні посівний матеріал поглиблюють на 3-4 см, поміщаючи в одну лунку по 3 зернятка. Навесні паростки з’являться дружно — потрібно проріджування. Поливають культуру тільки в посуху, підживлюють до 4 разів рідкою органікою.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий