Перець Де Каєн, 0, 2 г
ОПИС
Де Каєн — пікантний високоврожайний середньостиглий сорт для вирощування у відкритому ґрунті, теплицях та під плівковим покриттям. Плоди тонкі, видовжені (10-15 см), із пряним, солодко-пекучим смаком. Під час дозрівання змінює колір із зеленого на насичено-червоний. Використовують для споживання у свіжому вигляді та як приправу до ваших улюблених страв.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт вирощується у відкритому ґрунті та теплицях, розсадним способом. Висівають насіння на розсаду в березні, висадку у відкритий ґрунт проводять в травні. Глибина загортання насіння у відкритому ґрунті - 2,5-3 см, у закритому ґрунті - 1-1,5 см. Перець належить до рослин, вимогливих до тепла на початку росту. Насіння його починає проростати при температурі не нижчій +13°C, але при цьому сходи з’являються тільки на 18-20 день після посіву. Густота стояння 3-4 рослини/кв.м. Оптимальна температура повітря для росту і розвитку перцю +20-28°C вдень і +15-20°C вночі, ґрунту +20°C. Рослини не витримують мінусових температур і гинуть при 0°C. Підвищення температури в період цвітіння понад +35°C призводить до погіршення зав’язування плодів і опадання зав’язей. Перець достатньо вимогливий до вологості ґрунту, при недостатній кількості вологи плоди формуються неправильної форми, смакові та товарні якості значно погіршуються. Для вирощування перцю вибирають добре освітлені ділянки з гарною структурою та аерацією ґрунту. Найпридатніші супіщані та суглинисті водопроникні ґрунти, багаті органічними речовинами, які добре прогріваються, з pH близьким до нейтрального (6,0-6,5). На важких, засолених і солонцюватих ґрунтах він росте погано. Перець досить вимогливий до умов живлення. Високі врожаї можна отримати тільки за достатньої кількості поживних речовин. Внесення органічних та мінеральних добрив дає можливість отримати гарні врожаї.
- Насіння: сортове
- Вид: гострий
- Термін дозрівання: середньостиглий