Редька Дайкон, 10 г
ОПИС
Дайкон — ранньостиглий (70-80 днів) сорт японської редьки для раннього посіву й збору врожаю з квітня до початку літа у відкритому ґрунті. Потужна розетка розсіченого листя висотою 40 см. Коренеплоди видовженої циліндричної форми, завдовжки 40-70 см, рівномірного білосніжного забарвлення, соковиті, з приємним солодкуватим смаком (гостринка відсутня при правильних умовах вирощування). Добре зберігається в холодильнику до наступної весни. Використовується в овочевих салатах, вареному, тушкованому або смаженому вигляді, добре пасує до риби, морепродуктів, грибів. Коренеплоди можна солити, маринувати або сушити для довготривалого зберігання.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівайте безпосередньо на грядку за нормою висіву 0,4-0,6 г/кв.м, глибина загортання 2,0-2,5 см. Проростає вже при +2-4°C, за оптимальної температури для росту +16-18°C сходи з’являються через 7-14 днів, можуть витримувати приморозки до -3-4°C. Проріджують у фазі 3-4 листків до відстані між рослинами в 6 см. Потребує освітлення й достатнього зволоження. Добре росте на пухких, родючих, слабокислих або нейтральних ґрунтах. Не допускайте переростання.
- Насіння: сортове
- Тип: дайкон
- Термін дозрівання: ранньостиглий