Редька Одеська-5, 3 г
ОПИС
Одеська-5 — сорт високоврожайний, з коротким періодом вегетації (40-65 днів). Формує коренеплоди масою 50-100 г білого забарвлення, неправильної округлої форми, здавлені біля основи. Довжина 5,8-6,8 см, діаметр 5,5-7,0 см. Смак гострий.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощується у відкритому ґрунті. Висівають восени чи рано навесні, висів насіння проводить на глибину 2-3 см. Редька — холодостійка й маловимоглива до тепла культура. Сходи її витримують заморозки до -2°C, а дорослі рослини до -4-5°C, здатність до зберігання при цьому не знижується. Найкращий ріст та формування якісних коренеплодів відбувається при температурі +16-18°C. Рослина вимоглива до вологості ґрунту, при нестачі вологи відбувається формування неякісних коренеплодів, знижуються товарні та смакові властивості редьки. Для вирощування краще обирати гарно освітлені ділянки. Рослина добре росте на легких за механічним складом зі слабкокислою або нейтральною реакцією ґрунтах, з оптимальним вмістом поживних елементів. Редька гарно реагує на внесення органічних та мінеральних добрив, які потрібно вносити в необхідній кількості для отримання врожаїв високої якості.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий