Редька Маргеланська, 3 г
ОПИС
Маргеланська — ранньостиглий сорт, вегетаційний період – 60-95 днів. Коренеплоди округлої форми, вагою 350-600 г, біло-зеленого кольору, з випуклою головкою. М’якуш ніжно-зеленкуватий, соковитий, щільний, на смак – солодкуватий. Сорт стійкий проти стеблування, засухи, низьких температур, добре зберігається. Для використання у свіжому вигляді. Культура вибаглива до вологи та легких родючих ґрунтів.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощується у відкритому ґрунті. Висівають рано навесні, висів насіння проводить на глибину 2-3 см. Норма висіву 1,5-2 г /кв.м. Насіння проростає при температурі +2-4°C. Редька — холодостійка й маловимоглива до тепла культура. Сходи її витримують заморозки до -2°C, а дорослі рослини до -4-5°C, здатність до зберігання при цьому не знижується. Найкращий ріст та формування якісних коренеплодів відбувається при температурі +16-18°C. Рослина вимоглива до вологості ґрунту, при нестачі вологи відбувається формування неякісних коренеплодів, знижуються товарні та смакові властивості редьки. Для вирощування краще обирати гарно освітлені ділянки. Рослина добре росте на легких за механічним складом зі слабкокислою або нейтральною реакцією ґрунтах, з оптимальним вмістом поживних елементів. Редька гарно реагує на внесення органічних та мінеральних добрив, які потрібно вносити в необхідній кількості для отримання врожаїв високої якості.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий