Редиска 18 днів, 10 г
ОПИС
18 днів — надранній (18-20 днів) сорт для вирощування у відкритому й закритому ґрунті. Коренеплоди циліндричної форми, рівненькі, яскраво-рожеві, з білим кінчиком, довжиною 6-8 см, масою 20-25 г. М’якуш соковитий, солодкуватий, ніжний, із чудовим пікантним присмаком. Урожайність 2-3 кг/кв.м. За один сезон можна отримати від 2 до 4 урожаїв. Використовується у свіжому вигляді в салатах і холодних стравах. Рання якісна продукція, відмінні смакові якості, відносна стійкість до стрілкування й розтріскування – характеристики сорту, що роблять його популярним серед городників.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощується в теплицях та відкритому ґрунті. Висівають насіння ранньою весною, глибина загортання 2-3 см. Мінімальна температура проростання +3°C, за оптимальної температури +16-18°C, проростання відбувається значно скоріше. Густота стояння 400-800 рослин/кв.м. Культура належить до холодостійких, тому може витримувати короткочасні заморозки до -2-3°C. В період формування коренеплодів температура має бути +15-20°C. Занадто високі температури та недостатня зволоженість ґрунту веде до передчасного утворення квітконосного стебла. При недостатній кількості вологи у ґрунті, коренеплоди формуються неякісними стають здерев’янілими та набувають гіркого присмаку, розвиток рослини сповільнюється. Культура довгого світлового дня. Рослина добре росте на легких, гарно зволожених ґрунтах з нейтральною або слабокислою реакцією, з достатнім вмістом поживних речовин. Важкі ґрунти не придатні для вирощування редиски, коренеплоди формуються неякісні. Внесення органічних та мінеральних добрив є запорукою отримання врожаю високої якості, особливо молоді рослини мають потребу у фосфорному підживленні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: надранній