Цибуля Халцедон, 10 г
ОПИС
Цибуля ріпчаста Халцедон — сорт середньостиглий, гострий, одногніздний. Вирощують в однорічній культурі із насіння, а у дворічній — із сіянки. Період від висіву насіння до масового вилягання і пожовтіння листків 94-115 днів. Цибулини округло-видовжені. Сухі луски коричнево-бронзового кольору. Середня маса цибулини 100-150 г, окремі екземпляри до 400-500 г. Цибулини ростуть на одну третину над поверхнею ґрунту, що значно полегшує догляд і збирання. Лежкість плодів відмінна (до 10 місяців).
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують розсадним і безрозсадним способами. Висівають рано навесні. Глибина загортання насіння 2 см, ширина міжрядь 30 см, норма висіву 0,3-0,5 г/кв.м. Перші сходи з’являються вже при температурі +2-3°C, оптимальна для росту +12-25°C. Рослини можуть витримувати приморозки до -5-7°C і надвисокі температури до +35°C. Потребує великої кількості світла протягом усього періоду зростання. Найкращий ґрунт — супіщаний суглинок із багатим вмістом поживних речовин або родючий чорнозем нейтральної чи слабколужної реакції.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньостиглий