Цибуля Вікторія, 1 г
ОПИС
Цибуля ріпчаста Вікторія — сорт середньостиглий, високоврожайний. Вегетаційний період, від сходів до достигання, 115-125 днів. Цибулини округлої форми. Забарвлення сухих лусок червоне, а соковитих – із червоно-рожевим, білим відтінком. Маса цибулин 80-115 г. Смак солодкий, солодко-гострий. Лежкість середня.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують у відкритому ґрунті — розсадою або прямим висівом у ґрунт. Проростання насіння відбувається за температури +3–5°C, сходи можуть переносити заморозки до -3-5°C. Густота стояння складає 6–8 рослин/кв.м. Краща температура для гарного росту та розвитку рослини +20-25°C, максимальна +30-35°C. У теплу погоду інтенсивніше розвивається надземна частина рослин, при нижчих температурах — коренева. Цибуля рослина довгого дня та достатньо холодостійка. Найбільша потреба у гарному зволожені виникає у період проростання насіння, найменша потреба у вологі спостерігається у період дозрівання. Зниження вологості ґрунту в цей час прискорює достигання цибулин, позитивно впливає на їхню лежкість, запобігає ураженню шийковою гниллю. Вимоги цибулі до освітленості досить високі, воно повинно бути інтенсивним. Рослина довгого світлового дня, за тривалості дня 15-16 годин, цибулини формуються великого розміру, добре достигають і гарно зберігаються протягом тривалого часу. Найкраще росте та розвивається цибуля, а також показ є високі показники врожайності на родючих ґрунтах з високим вмістом поживних елементів. Важкі, з високою кислотністю та сильно перезволожені ґрунти є не найкращими для вирощування цибулі. Гарні врожаї можна отримувати при внесених оптимальних доз мінеральних добрив та органіки.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньостиглий