Цибуля-батун, 1 г
ОПИС
Цибуля-батун — багаторічна трав’яниста рослина. Найпоширеніша серед багаторічних видів цибулі. Відзначається підвищеною морозостійкістю. На одному місці росте п’ять-сім років. За зовнішніми ознаками подібна до ріпчастої цибулі. Листки ніжні, але гостріші на смак. Рано навесні вона відростає, утворюючи ніжні, смачні, не дуже гострі зелені листки, які використовують для приготування салатів, гарнірів, супів тощо. Збирають урожай навесні з відростанням пера, а потім упродовж вегетації в міру відростання листків.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають рано навесні або в другій половині липня. Глибина загортання насіння 1,0-1,5 см. Мінімальна температура проростання +2-3°C, але найкраща +18-20°C. Потребує гарного зволоження, інакше волокна грубішають, з’являється гіркий присмак. Супіщані, легкі суглинки з нейтральною або близькою до неї реакцією pH (6,4-7,5) найкращі. Холодостійка рослина, але потребує достатньої кількості світла.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий