Черемша, 0, 1 г
ОПИС
Черемша – невибаглива, багаторічна, зимостійка рослина. Листя, стебла і цибулини мають сильний часниковий запах завдяки вмісту глікозиду аллііна та ефірної олії. У народній медицині вживають при цинзі та атеросклерозі, як антигельмінтний засіб, у вигляді настою при подагрі та ревматизмі, у для лікування гнійних захворювань шкіри.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають насіння на глибину 2-3 см восени, з середини жовтня – підзимовий посів черемші, і обов’язково посіви закотковують. При вирощуванні черемші через розсаду, потрібно провести стратифікацію насіння (намочити та поставити на 1 місяць в холодильник), проростити та висіяти в горщики з пухким ґрунтом. При появі сходів горщики розмістити у світлому, але прохолодному приміщенні при +12-18°C.