Гірчиця японська Зелена мізуна, 0, 3 г
ОПИС
Гірчиця японська Зелена мізуна — однорічна холодостійка трав’яниста рослина. Соковите ніжне листя гірчиці – прекрасний вітамінний салат, її можна варити в підсоленій воді та засолювати про запас, а ефірна олія листя – антисептичний засіб для молока, пива й консервів. Цінність листя гірчиці не тільки в особливому смаку, що збуджує апетит і сприяє кращому засвоєнню страв, але й в багатстві біологічно активних речовин — вітаміну С, якого в 10 разів більше ніж у лимоні, каротині, вітамінах В-В, і В2, РР, солі залізі й кальції. Чудово пасує до зелених салатів і м'ясних страв. Японська гірчиця набуває популярності, адже її листя можна збирати протягом довгого сезону в будь-якій стадії розвитку.
ВИРОЩУВАННЯ
У відкритий ґрунт сійте з квітня по жовтень або вирощуйте в приміщенні в горщиках. Обирайте родючий дренований ґрунт, насінини висівайте на глибину 3 мм. Проростання займає від декількох днів до тижня. Регулярно підсівайте кожні три тижні для довгого рясного врожаю.