Гісоп лікарський, 0, 2 г

Повідомити мене коли з'явиться
Опис
Відгуки (0)

ОПИС

Гісоп лікарський — багаторічна напівкущова рослина. Вирощують як овочеву і лікарську рослину. Молоді пагони та листки у свіжому і сушеному вигляді використовують як приправу до салатів, супів, м’ясних і овочевих страв. В народній медицині широко використовують як антисептичний засіб у вигляді настою для полоскання горла, покращення травлення, для компресів при запаленні очей, анемії, неврозах, ревматизмі, запорах.

ВИРОЩУВАННЯ

Насіння можна сіяти у відкритий ґрунт у квітні-травні, а можна спочатку виростити розсаду гісопу, для чого насіння без попередньої стратифікації сіють у розсадні ящики з родючим ґрунтом у першій половині березня, в борозенки, розташовані на відстані 5-10 см одна від одної. Утримують посіви, накриті прозорою поліетиленовою плівкою, в теплому місці. Сходи з'являються за кілька тижнів. Догляд за гісопом у розсадний період полягає в регулярному зволоженні ґрунту й підживленні. На стадії розвитку у сіянців 5-6 справжніх листків їх висаджують у відкритий ґрунт, але за два тижні до висадки розсаду загартовують, щодня виставляючи на відкрите повітря. Спочатку сеанс загартовування триває не більше пів години, але поступово тривалість збільшується, поки гісоп із насіння не зможе перебувати в новому середовищі цілу добу. На одному місці гісоп може рости до 10 років, тому вибирати ділянку для рослини потрібно відповідально. Гісоп любить сонце й помірно вологий, добре дренований вапняний ґрунт, у який заздалегідь, ще восени, вносять під глибоке перекопування гній, калійну сіль і трохи суперфосфату. Непридатні для рослини засолені й заболочені ділянки, а також ті, де ґрунтові води залягають дуже близько до поверхні.

Поле повинно містити від 3 до 25 символів!
Текст відгуку повинен містити від 3 до 1000 символів!
Будь ласка, оберіть рейтинг відгуку!
Відгуки для даного товару відсутні