Грибна трава, 2 г
ОПИС
Грибна трава (пажитник, трігонелла)– пряно-ароматична однорічна трав'яниста рослина з родини бобових. Стебло мало розгалужене, висотою 50-60 см. Квіти дрібні, жовті. Під час цвітіння рослина виділяє своєрідний приємний аромат. Дуже широко використовується в кулінарії, основний компонент приправ “карі” і “хмелі-сунелі”. Найчастіше в їжу додають висушену верхню частину рослини, розтерту в порошок.
ВИРОЩУВАННЯ
Оптимальним періодом для висіву насіння вважається квітень, коли земля досить прогрілася. Сіяти рекомендовано на глибину близько 1,5-2 см. У кожну лунку при цьому кладеться по кілька насінь. Попередньо їх можна проростити, так схожість значно підвищиться. Відстань між рядами має становити близько 15-20 см. Перші сходи з 'являються вже на сьому добу після посіву. В процесі розвитку грибна трава збагачує ґрунт азотом, тому вважається хорошим попередником для будь-якої садової культури. Рослина не схильна до ураження хворобами та шкідниками.