Пажитник, 0, 05 г
ОПИС
Пажитник (грибна трава, шамбала) — однорічна пряно-лікарська рослина з родини Бобових, яка є незамінним атрибутом для приготування страв східної кухні. Рослина з інтенсивним запахом, висотою до 60 см, формує боби з гіркувато-ароматним насінням, багатим на залізо, білки, вітаміни А і С. Плоди достигають в кінці літа — на початку осені. Перемелене насіння використовують в суміші приправ (основний елемент порошку карі) для покращення якості готових овочевих, м’ясних, рибних страв та рису. Пагони використовують для приготування салатів.
ВИРОЩУВАННЯ
Пажитник невимогливий до умов вирощування. Посів насіння у відкритий ґрунт в кінці квітня-початку травня на глибину 1,5-2 см широкорядним способом. Пажитник надає перевагу вапняному ґрунту. Рослина світлолюбна.