Ревінь Вікторія, 0, 2 г
ОПИС
Ревінь (румбамбар) — багаторічна трав’яниста зелена рослина з надзвичайно смачним стеблом зеленувато-рожевого кольору. Відрізняється холодостійкістю, невибагливістю до світла, переносить весняні приморозки. Сорт Вікторія відрізняється ніжною текстурою стебла й приємним кисло-солодким смаком. В їжу використовують ніжку листя, які містять цукор до 2,5%, органічні кислоти близько 3,5%, солі калію, кальцію, фосфору, магнію. Листя ревеню не вживають в їжу, а використовують для компосту. З ревеню готують безліч напоїв, таких як компот, кисіль, варення, вино тощо, а також ревінь додають у солодку випічку й десерти. Можна заморожувати. Ревінь не потребує багато догляду, його легко вирощувати. Рослина дарує гарний врожай з року в рік. При вирощуванні з насіння основа рослини стабілізується на перший рік, а врожай вже можна отримувати другий. Для отримання врожаю збирайте довгі стебла й просто акуратно викручуйте їх — на відміну від зрізу, це добре стимулює ріст рослини.
ВИРОЩУВАННЯ
Надворі висівайте навесні у вологий родючий дренований ґрунт на глибину 2-2,5 см, витримуючи відстань у 40 см між рядками, обирайте сонячну ділянку. Насіння починає проростати вже при середній добовій температурі в +2-3°C. Паростки прорідіти до відстані в 15 см один від одного. Рослина вимагає доброго поливу впродовж всього розвитку. Починайте збирати врожай тільки на другий рік. Обов'язково добре мульчуйте коріння ревеню на зиму. Обов'язково підгодовуйте кожну весну. Обрізайте на 4-5 бруньок кожні 4-5 років для підвищення врожайності.