Тархун, 0, 1 г
ОПИС
Тархун (острогін) - пряно-смакова багаторічна холодостійка рослина. Має сильний аромат і злегка гіркуватий смак. Використовують як приправу до різноманітних страв. Зрізують молоду зелень на висоті 8-10 см і висушують в тіні. Протягом сезону проводять не менше 2-3 зрізів зелених гілочок, які використовують для салатів, соління огірків і консервування овочів.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують через розсаду. Висівають ранньою весною злегка присипаючи землею (1-2 мм). Проростання займає 7-10 днів при оптимальній температурі +5°C. Після загрози приморозків достатньо великі паростки висаджують надворі на відстань у 30 см один від одного. Тархун полюбляє світло, тепло й бідні ґрунти, але кожен рік навесні потребує підживлення органічними добривами. На зиму підрізають і накривають агроволокном від сильних морозів. Рослину розділяють кожні 2 роки. Молоду зелень зрізають на висоті 8-10 см і висушують у тіні.