Баклажан Шарапова F1, 10 нас.
ОПИС
Шарапова F1 — середньоранній гібрид. Перші плоди придатні до збору вже через 65-75 днів після висадки розсади. Призначений для вирощування у відкритому ґрунті або в тепличних умовах. Рослина висока, з рясним листям, розлога, з добре розвиненою кореневою системою. Гібрид стійкий до кліматичних змін і основних захворювань. Плоди мають овально-видовжену форму, виростають до 20 см в довжину, в діаметрі досягають 8 см. Вага – 350-400 г. При повному дозріванні плоди темно-фіолетові. М'якуш пружний, м'який, з незначною кількістю насіння. На смак – ніжний, без гіркоти. Ідеально підходить для кулінарії або перероблення на зиму. Урожай не втрачає привабливості та смакових характеристик при транспортуванні або зберіганні.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують баклажани розсадним способом. Норма висіву насіння 0,07-0,08 г/кв.м. Сходи з’являються на 8–12 день при умові оптимальної температури для росту і розвитку рослин +17-25°C. Висаджувати розсаду потрібно в 55-60-добовому віці без пікіровки з подальшим кріпленням кущів до опори. Густота стояння рослин 3-4 шт./кв.м. При сильному розростанні та інтенсивній завантаженості плодами рекомендується вирощувати на опорі. За температури повітря нижче +15°C, або при низькій вологості повітря запилення призупиняється, квітки й зав’язі опадають. Для забезпечення урожайності, після утворення на рослині 5-6 плодів, видаляють бічні пагони та квітки, а над третім листком після останньої зав’язі прищипують стебло. Важкі й холодні ґрунти непридатні для цієї культури, вона добре реагує на внесення добрив або перегною.
- Насіння: гібридне
- Оптимальна температура проростання, °C: 17-25
- Кількість днів від висіву до сходів: 8-12
- Термін дозрівання: середньоранній
- Виробник насіння: "Rijk Zwaan" Нідерланди