Буряк Гранат, 3 г
ОПИС
Гранат — ранньостиглий (95-100 діб) однопаростковий сорт столового буряка з овально-округлою формою коренеплоду для відкритого ґрунту. Плоди середньою вагою 200-220 г, насиченого темно-червоного з бордовим відтінком забарвлення, без волокнистих і світлих прожилок, із щільним, солодким м’якушем. Коренеплоди формуються рівненькі, одного розміру, під час дозрівання накопичують значну кількість цукру та вітамінів, ідеально підходять для виробництва солодкого червоного буряка - "малюка". Сорт має низьку схильність до стрілкування та ураження хворобами. Споживають, частіше за все, у свіжому вигляді, або після термічної обробки. Завдяки прекрасним смаковим якостям з нього виходять вишукані страви, він добре підходить і для свіжого ринку, і для переробної промисловості.
ВИРОЩУВАННЯ
Буряк висівайте насінням безпосередньо в ґрунт, яке проростає при температурі +6-8°C під зиму, рано навесні та на початку літа. Доросла рослина витримує заморозки -2-4°C, а оптимальною вважається +15-25°C. Норма висіву насіння 1,5-2 г/кв.м. Глибина загортання - 1-3 см, ґрунт обов'язково ущільнити. В період сходів рослина достатньо вимоглива до вологи. Потребує своєчасного проріджування в фазі 3-4 справжніх листків. Оптимальна густота стояння рослин 50-60 шт./кв.м. Супіщана родюча земля найкращий вибір для вирощування буряку.
- Насіння: сортове
- Оптимальна температура проростання, °C: 15-25
- Кількість днів від висіву до сходів: 8-14
- Термін дозрівання: ранньостиглий
- Виробник насіння: "Satimex" Німеччина