Квасоля спаржва Мілор, 20 г
ОПИС
Мілор — ранньостиглий (60-70 днів) продуктивний сорт кущової квасолі для вирощування у відкритому ґрунті. Рослина висотою 45-50 см, формує красиві прямі тонкі стручки довжиною 13-15 см, світло-жовтого кольору з восковим нальотом. Стручки відзначається відсутністю волокнистості, містять маленькі білі маслянисті насінини. Сорт стійкий до вірусу жовтої мозаїки й збудника антракнозу бобових. Цінується городниками й фермерами за витривалість, високу врожайність (збирають з липня по вересень), приємний смак і ніжну текстуру. Використовують для приготування різноманітних страв і заморозки, підходить для дитячого харчування.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт квасолі вирощується у відкритому ґрунті. Насіння висівають у квітні-травні. Для його проростання температура ґрунту повинна складати не менше +10-12°C. Густота стояння становить 2,8-3,5 рослини/кв.м. Найкраще росте та розвивається рослина за +22-27°C. Зниження температури повітря до +3°C негативно позначається на рослинах, вони жовкнуть і перестають рости. При температурі, близькій до нуля, рослини гинуть. Квасоля при вирощуванні дуже вимоглива до світла, тепла, вологості ґрунту і повітря, особливо в першій фазі розвитку, хоча рослина теплолюбна, але погано переносить жару, посуху, особливо в період цвітіння. Затінок, особливо при загущеному висіві, негативно впливає на розвиток квасолі. При недостатній вологості погіршується якість плодів, швидко розвивається пергаментний шар. Але і при надлишку вологи рослини страждають — відбувається масове осипання квіток і зав’язі. Найкращі для квасолі легкі структурні ґрунти з достатньою кількістю гумусу, легкі чорноземи. Органічних добрив квасоля не потребує. Під квасолю бажано вносити з осені фосфорні та калійні добрива. Внесення мікродобрив теж дає значний ефект.
- Насіння: сортове
- Оптимальна температура проростання, °C: 22-27
- Кількість днів від висіву до сходів: 4-8
- Вид: кущовий
- Термін дозрівання: ранньостиглий
- Виробник насіння: "Syngenta" Нідерланди