Перець Іспанський, 20 нас.
ОПИС
Іспанський — сорт солодкого перцю. період дозрівання 92-104 дні. Напіврозкидистий кущ, висотою 70-80 см. Формує великі перці, довгої конусної форми, з легкою ребристістю і блискучою поверхнею. На технічній стадії дозрівання плоди зелені, на біологічній — яскраво-червоні. Вага окремого плода — до 200 г. Щільність стінки 4-5 мм. Сорт характеризується приємним смаком і тривалим терміном плодоношення. Рекомендується для відкритого ґрунту і теплиць. Призначення — свіже споживання, консервація, приготування кулінарних страв і фарширування.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт вирощується через розсаду у відкритому ґрунті та теплицях. Насіння починає проростати при +13°C, на постійне місце висаджують коли мине загроза весняних приморозків і розсада досягне двомісячного віку. Густота стояння становить 3-6 рослин/кв.м. Найкраща температура для росту і розвитку рослини становить +20-28°C. Підвищення температури до +35°C, а також низька вологість повітря значно підвищують ризик опадання зав’язі та квіток. Низька вологість ґрунту та відсутність необхідної кількості світла значно знижують якість плодів, вони ростуть неправильної форми, дрібні. Одним з важливих факторів який впливає на якість врожаю є родючість ґрунту та вміст в ньому поживних речовин. Він має бути нещільним з нейтральною реакцією та великим вмістом органіки та мінеральних добрив.
- Насіння: сортове
- Оптимальна температура проростання, °C: 20-28
- Кількість днів від висіву до сходів: 7-15
- Вид: солодкий
- Термін дозрівання: ранньостиглий
- Виробник насіння: "Service plus" Франція