Селера Діамант, 50 нас.
ОПИС
Діамант — середньостиглий сорт з високим і стабільним урожаєм. Вегетаційний період 145-150 днів. Формує міцні округлі коренеплоди з рівною поверхнею без внутрішніх порожнеч, які легко чистити. Маса коренеплоду 1,0-1,5 кг. Листя високе й сильне. Стійкий до хвороб і стрілкування, зберігає білизну навіть після приготування. Відрізняється приємним ароматом і сильним пряним смаком. Широко використовується в кулінарії, підходить для перероблення й тривалого зберігання.
ВИРОЩУВАННЯ
Розсаду вирощують в березні-квітні. Насіння проростає при температурі +3-4°C. Сходи з’являються через 15-20 діб. Густота стояння становить 8-10 рослин/кв.м. Рослини витримують заморозки до -6°C, оптимальна температура вирощування +16-20°C. До появи сходів підтримують температуру +18-20°C, потім її знижують до +12-15°C. Сходи поливають, а при появі першого справжнього листка пікірують — у віці 12-17 днів. У травні, після підживлення рослин мінеральними добривами та загартування, 50-70 денну розсаду висаджують у відкритий ґрунт. Рослини світлолюбні, досить холодостійкі, потребують гарного зволоження ґрунту, не бояться незначного перезволоження. До умов вирощування селера вибаглива: рослини виносять з ґрунту багато поживних речовин і потребують гарної аерації. Для отримання високих врожаїв вносять органічні та мінеральні добрива.
- Насіння: сортове
- Оптимальна температура проростання, °C: 16-20
- Кількість днів від висіву до сходів: 15-20
- Термін дозрівання: середньостигла
- Виробник насіння: "Bejo" Нідерланди