Шпинат Полуничний, 0, 1 г
ОПИС
Полуничний — екзотична, незвичайно красива однорічна рослина висотою до 60 см. Пазухи суцвіття зростаються між собою й утворюють соковиті, яскраво забарвлені супліддя - клубочки. Зовнішні супліддя нагадують плоди малини. За смаковими якостями листя нагадує шпинат, а "ягоди" - шовковицю. Це вологолюбна рослина. Цвіте непомітно - майже відразу з квіточок з'являються ягідки, які дуже швидко дозрівають. Зазвичай знімають два рясні врожаї з одного куща за сезон. Використовується не лише для прикраси саду, але й в кулінарії для приготування салатів і супів. Ягоди використовують для приготування соків, пюре й варення.
ВИРОЩУВАННЯ
Насіння полуничного шпинату висівайте у відкритий дренований ґрунт після загрози заморозків на глибину 3 мм за схемою 40x40 см по декілька насінин в одну лунку, обережно полийте й замульчуйте тонким шаром родючого компосту. Для посадки обирайте сонячні місця або напівтінь. Після появи двох справжніх листочків сходи проріджують, залишаючи по одній рослині в кожній лунці. Підгодовуйте кальцієм. Найбільш сприятлива температура для росту й розвитку - від 15 до 18°C тепла, при температурі вище 20°C утворюються квітконоси. Ягоди дозрівають приблизно через 1,5 місяця після висіву. Доросла рослина переносить заморозки до -8°C.
- Насіння: сортове
- Оптимальна температура проростання, °C: 15-18
- Кількість днів від висіву до сходів: 8-10
- Термін дозрівання: ранньостиглий
- Виробник насіння: "Hem Zaden" Нідерланди