Цибуля Тамара F1, 200 нас.
ОПИС
Тамара F1 — гібрид цибулі напівдовгого дня. З добре розвиненою листковою частиною. Врожайний, формує вирівняні, жовто-коричневі цибулини з міцними лусками, середня вага цибулини – 90 -110 г. Толерантний до фузаріозу. Завдяки розвиненій кореневій системі стійкий до ґрунтової та повітряної посухи. Гібрид призначений для довготривалого зберігання.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують у відкритому ґрунті, розсадним та безрозсадним способом. Насіння проростає при температурі +3-5°C. У фазі 1-2 листків сходи переносять заморозки до -3-5°C. При зимівлі в ґрунті цибуля витримує морози до -15-17°C. Оптимальна для росту цибулі є температура +12-25°C, максимальною 30-35°C. У теплу погоду інтенсивніше розвивається надземна частина рослин, при нижчих температурах — коренева. Цибуля – холодостійка та належать до рослин довгого дня. Вимоги до вологості у рослин цибулі змінюються залежно від росту і розвитку. Найбільша потреба у вологі спостерігається в період проростання насіння. У період достигання цибуля ріпчаста менш вимоглива до вологості. Зниження вологості ґрунту в цей час прискорює достигання цибулин, позитивно впливає на їхню лежкість, запобігає ураженню шийковою гниллю. За відношенням до світла цибуля є вимогливою рослиною, потребує високої інтенсивності освітлення. Цибуля рослина тривалого світлового дня. За тривалого дня (15-16 годин) рослини добре ростуть і формують великі цибулини, які добре достигають та зберігаються. Цибулю ріпчасту потрібно вирощувати на родючих ґрунтах, достатньо забезпечених поживними речовинами та водою. Непридатні для її вирощування важкі, перезволожені та кислі ґрунти. Рослина дає гарні врожаї при внесених оптимальної кількості мінеральних добрив.
- Насіння: гібридне
- Оптимальна температура проростання, °C: 12-25
- Кількість днів від висіву до сходів: 11-16
- Вид: ріпчаста
- Термін дозрівання: середньостиглий
- Виробник насіння: “Bejo Zaden” Нідерланди