Цибуля Універсо F1, 1 г
ОПИС
Універсо F1 — гібрид однорічної напівгострої ріпчастої цибулі середньопізнього дозрівання. Урожай дозріває на 115-120 день після появи сходів. При правильному дотриманні умов збирання й сушіння зберігається понад 6 місяців. Цибулина ідеально округла, золотисто-коричневого забарвлення, в середньому 110-200 г при порівняно невеликому діаметрі. Внутрішні луски товсті, дуже соковиті й хрусткі. Надзвичайно високоврожайний. Найвища толерантність до рожевої гнилі та фузаріозу.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують у відкритому ґрунті, розсадним та безрозсадним способом. Насіння проростає при температурі +3-5°C. У фазі 1-2 листків сходи переносять заморозки до -3-5°C. При зимівлі в ґрунті цибуля витримує морози до мінус 15-17°C. Оптимальна для росту цибулі є температура +12-25°C, максимальною +30-35°C. У теплу погоду інтенсивніше розвивається надземна частина рослин, при нижчих температурах — коренева. Цибуля – холодостійка та належать до рослин довгого дня. Вимоги до вологості у рослин цибулі змінюються залежно від росту і розвитку. Найбільша потреба у вологі спостерігається в період проростання насіння. У період достигання цибуля ріпчаста менш вимоглива до вологості. Зниження вологості ґрунту в цей час прискорює достигання цибулин, позитивно впливає на їхню лежкість, запобігає ураженню шийковою гниллю. За відношенням до світла цибуля є вимогливою рослиною, потребує високої інтенсивності освітлення. Цибуля рослина тривалого світлового дня. За тривалого дня (15-16 годин) рослини добре ростуть і формують великі цибулини, які добре достигають та зберігаються. Цибулю ріпчасту потрібно вирощувати на родючих ґрунтах, достатньо забезпечених поживними речовинами та водою. Непридатні для її вирощування важкі, перезволожені та кислі ґрунти. Рослина дає гарні врожаї при внесених оптимальної кількості мінеральних добрив.
- Насіння: гібридне
- Оптимальна температура проростання, °C: 12-25
- Кількість днів від висіву до сходів: 11-16
- Вид: ріпчаста
- Термін дозрівання: середньопізній
- Виробник насіння: "Nunhems" Нідерланди