Лук Ялтинский местный, 1 г
ОПИС
Лук ріпчастий Ялтинська місцева — пізньостиглий сладкий сорт цибулі. Вегетаційний період від сходів до товарного врожаю – 130-150 днів. Сочні луски — білі, з фіолетовим забарвленням зовнішньої оболочки. Середня маса лукуліні 150 г. Товщина луски від 0,5 до 2 сантиметрів, кількість лусочок — не більше семи штук. Смак сочних лусок сладкий, зі слабким стримом присмаком (залежити від умов вирощування). Лук містить витамин С, аліцин, а також грубі харчові волокна.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують у відкритому ґрунті — розсадою або прямим висівом у ґрунт. Проростання насіння відбувається за температури +3–5°C, сходи можуть переносити заморозки до -3-5°C. Густота стояння складає 6–8 рослин/кв.м. Найкраща температура для гарного росту та розвитку рослини +20-25°C, максимальна +30-35°C. У теплу погоду інтенсивніше розвивається надземна частина рослин, за нижчих температур — коренева. Лук рослина довгого дня та достатньо холодостійка. Найбільша потреба у гарному увлажненні виникає в період проростання насіння, найменша потреба у вологі спостерігається в період дозрівання. Зниження вологості ґрунту в цей час прискорює досягання луків, позитивно впливає на їх лежкість, запобігає ураженню шийкової гнили. Вимоги цибулі до освітленості досить високі, воно має бути інтенсивним. Рослина довгого світлового дня, за тривалістю дня 15-16 годин, луковині формуються великого розміру, добре досягають і гарно зберігаються протягом тривалої години. Найкраще зростає та розвивається лук, а також показ є високі показники врожайності на родючих ґрунтах з високим вмістом поживних елементів. Важкі, з високою кислотністю та сильно перезволожені ґрунти є не найкращими для вирощування цибулі. Гарні врожаї можна отримувати при внесених оптимальних дозах мінеральних удобрень та органіки.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньопізній