Актинідія аргута КРАСУНЯ + ЗАПИЛЮВАЧ
Актинідія аргута КРАСУНЯ + ЗАПИЛЮВАЧ — сорт пізнього розтягнутого терміну дозрівання. Перспективний сорт. Рекомендується для вирощування у регіонах із періодом вегетації не менше 170 днів. Ліана кущової форми, висотою до 6-8 м. Кора червона з рідкісними поздовжніми сочевичками. Листя велике, округлої форми, з клиноподібною основою і загостреною вершиною, тонке, матове, яскраво-зелене, опушення нижньої поверхні щетинисте по жилках. Плоди середнього розміру, масою близько 3,2 г, видовжено-овальної форми. Шкірка зелено-жовтого забарвлення. М'якуш помаранчевий, прісно-солодкого смаку. Рослину не ушкоджують шкідники та не вражають хвороби. Укривати рослину на зиму не потрібно, наші українські зими добре витримує. Актинідію використовують для харчової, кондитерської та консервної промисловості, фармакології. Плоди з високими смаковими якостями та вмістом біологічно активних сполук, придатні для вживання для різних способів перероблення та у свіжому вигляді – це джерело вітаміну С. Вживають з цукром або сіллю. Підходить для приготування з м'ясними стравами. Можна використовувати для начинки в пироги або приготування сухофруктів. Також з актинідії готують напої та вина.