Інсектицид Енжіо 247SC, к.с., 3, 6 мл
Енжіо 247 SC к. с. - новий системно-контактний, надзвичайно потужний інсектицид, який містить дві дієві речовини. Препарат має широкий спектр знищуваних шкідників та побічну дію на дорослі стадії кліщів. На відміну від інших інсектицидів, ефективно діє при підвищених і низьких температурах та в посушливих умовах. Захисний період — більше як 20 днів. Контактна дієва речовина — лямбда-цигалотрин — проникає через кутикулу шкідників, спричиняючи їх швидку загибель. Системна дієва речовина — тіаметоксам — протягом години потрапляє в рослину, де накопичується в точках росту, забезпечуючи тривалий захист усієї рослини.
Застосування:
Упаковку (3,6 мл) розвести в 10 л води та приготувати робочий розчин, яким можна обробити 2 сотки. Для обприскування яблуні витрачають 2 л робочого розчину на молоде дерево, до 5 л — на дерево з великою кроною. Препарат належить до малотоксичних (ЛД50>310). Слід дотримуватися загальних правил індивідуального захисту, захищати бджіл і корисну ентомофауну.
Культура та норми витрати препарату:
> Яблуня - яблуневий квіткоїд, букарка, казарка, попелиці, яблуневий пильщик, листовійки, молі -3,6 мл/10 л води, 2-5 л/1 дерево.
> Томати - колорадський жук, попелиці - 3,6 мл/10 л води, 5 л/сотку.
> Цибуля - цибулева муха, трипси - 3,6 мл/10 л води, 5л/сотку.
> Капуста - комплекс шкідників - 3,6 мл/10 л води, 5л/сотку.
> Картопля - колорадський жук, попелиця- 3,6 мл/10 л води, 5л/сотку.
> Горох - горохова попелиця, горохова зернівка, горохова плодожерка - 3,6 мл/10 л води, 5л/сотку.
> Морква - морквяна муха - 3,6 мл/10 л води, 5л/сотку.
> Виноградники- листкова філоксера, скосарі, багатоїдний трубкокрут - 3,6 мл/10 л води, 1,5–2,0 л/1 кущ.
> Буряки цукрові- довгоносики, щитоноски, блішки, бурякова попелиця - 3,6 мл/10 л води, 5л/сотку.
> Саджанці хвойних - личинка пильщика звичайного й рудого, златки, соснові пильщики, сосновий підкорковий клоп - 3,6 мл/10 л води, 5л/сотку.
Максимальна кількість обприскувань за сезон — 2.
Термін очікування після обробок: цибуля, капуста — 14 днів;
яблуня, картопля, томати — 20 днів;
горох, буряки, виноградники — 20 днів.